Matglädje, framtidstro & 2-årsfirande!
I veckan var det dags igen – Matråd Roslagen samlades för att fira 2 år av samverkan för bättre och smakrik framtid!
🥂 Vi skålade in kvällen med en ”Ny smak av Roslagen”, signerad @roslagspasta – en helt ny svensk pasta tillverkad på ekologiskt kulturspannmål från våra fantastiska lokala bönder. En pasta som helt enkelt smakar Sverige – med rötterna i vårt kulturarv och blicken mot framtiden!
Kvällens andra höjdpunkt: smaktest av våra första prototyper av hantverksmässiga konserver från projektet ”Roslagen på Burk”! På startlinjen stod tre delikata kandidater: en mustig ragu, en klassisk kålpudding och en smakrik Roslagsgryta. Testpanelen från Matrådet har nu fått det ärofyllda uppdraget att utse en vinnare – to be continued…
Och som alltid avslutades kvällen med kloka samtal, nya idéer och gemensam kraft – allt med ett tydligt mål: att göra skillnad på riktigt!
Tack till alla som bidrar – mot en bättre matkultur!












Foto: Andreas Mattsson @perspectivebymattsson_
#matrådroslagen#roslagenpåburk#roslagspasta#hållbarmatglädje#framtidensmat#lokalmat#svensktkulturspannmål
Lämna ett svar