MATTIAS
LARSSON
1) Nuvarande Titel
Kock och kokboksförfattare som driver Modern Gastronomi och Min Matstudio.
2) Gjort tidigare?
Jobbat som kock i 30 år och de senaste 15 åren som egen företagare.
3) Brinner för?
Livets goda! Både att äta och dricka men förstås också inspirera och ge andra härliga upplevelser.
4) Varför Matråd Roslagen?
Det finns en enorm potential att utveckla detta till en gastronomisk destination, inte minst plats för att producera bra mat.
1) Nuvarande Titel
Mjölkbonde, Billinge Gård.
2) Gjort tidigare?
Mjölkbonde sedan 23 år:)
3) Brinner för?
Svensk mjölkproduktion, lokal produktion och beredskaps frågor med fokus på livsmedelsproduktion.
4) Varför Matråd Roslagen?
För att det är hög tid att verkligen ta tag i dessa frågor om det ska bli verkstad.
ANETTE
Gustawson
JOHAN
UNUNGER
1) Nuvarande Titel
Sommelier och vinmakare.
2) Gjort tidigare?
VD 15 år på Saltå Kvarn. Ordförande för Organic Sweden.
3) Brinner för?
Äkta och ekologisk mat.
4) Varför Matråd Roslagen?
Samverkan för en starkare gastronomisk profil för Roslagen kan bli möjligt inom Matråd Roslagen..
1) Nuvarande Titel
Kostekonom på Barn- och utbildningskontoret Norrtälje kommun
2) Gjort tidigare?
Enhetschef för måltidsverksamhet, produktutvecklare inom livsmedelsindustri, sjökock och diverse annat inom livsmedelsområdet
3) Brinner för?
Lokal mat, hållbarhet och innovation av nya produkter. Jag har även stort intresse i skolmatsfrågor, hållbar livsmedelsupphandling och livsmedelsförsörjning vid kris.
4) Varför Matråd Roslagen?
För att tillsammans kan vi skapa ett mer hållbart livsmedelssystem som gynnar alla!
ANNA
PEDERSEN
ANDREAS
MATTSSON
1) Nuvarande Titel
Kock aka mattant på Innovitaskolan samt driver mitt fotoföretag Perspective by Mattsson.
2) Gjort tidigare?
Jobbat som kock sedan jag var 18 och drivit några egna krogar, bl.a. Gamla stans trädgård och Culinar, även jobbat i fjällvärlden.
3) Brinner för?
Brinner för foto med känsla och mat för stora och små…
4) Varför Matråd Roslagen?
Kärleken går via magen såväl för turister och oss invånare i Roslagen.
1) Nuvarande Titel
Grundare Systrarna Matjord.
Odlare i projektet Stadsbruk Roslagen. Trädgårdsmästare. Passionerad matlagare och keramiker.
2) Gjort tidigare?
Har arbetat som trädgårdsmästare i 10 år, bl.a med Urban grönsaksodling och takträdgårdar i centrala Stockholm.
3) Brinner för?
Växtbaserad mat och odling!
4) Varför Matråd Roslagen?
Mat, människor som älskar mat, frågor och problemlösning kring mat, tillsammans i ett råd! Jag tror att bra och roliga saker kommer att hända!
MALIN
LJUNGEHED
TOMMY
LARSSON
1) Nuvarande Titel
Ställföreträdande handlare – ICA Kvantum Flygfyren
2) Gjort tidigare?
Började jobba i matbutik som 15 åring, studerat ekonom och jobbat med detta i flera år innan jag började på Flygfyren.
3) Brinner för?
Massor av saker! Utveckling och förbättring.
4) Varför Matråd Roslagen?
Tar ett grepp om en mycket viktig fråga! Sveriges självförsörjandegrad är för låg och här kan vi öka den lokalt i Roslagen genom detta! Lyfta fram allt bra hantverk som sker i Roslagen med detta! En livskraftig matproduktion bidrar också till ett levande Roslagen där vi kan bo och verka i ett tryggt samhälle!
1) Nuvarande Titel
Grundare Systrarna Matjord. Odlare i projekt Stadsbruk Roslagen.
Mångsysslare.
2) Gjort tidigare?
Arbetat med grafisk design och visuell kommunikation.
3) Brinner för?
Jämnlikhet, och att människor och djur ska leva och må bra!
4) Varför Matråd Roslagen?
Ensam är inte stark, jag tror på en gemensam kraft i dessa frågor!
LINDA
LJUNGEHED
DANIEL
TOTTIE
1) Nuvarande Titel
VD Kocken och Grisen.
2) Gjort tidigare?
Kock och köksmästare på flertalet restauranger. Har drivit Totties Mat i 8 år, som precis bytt namn till Kocken och Grisen.
3) Brinner för?
Bra råvaror och höga smaker! Brinner extra mycket för jakt och att laga viltkött! Älskar vildsvin och grillat, gärna i kombination!
4) Varför Matråd Roslagen?
Vill vara med och sätta Roslagen på den gastronomiska kartan!
1) Nuvarande Titel
Importör.
2) Gjort tidigare?
Restaurangchef på bl.a Copperhill Åre.
3) Brinner för?
Människor, möten, glädje, mat och dryck.
4) Varför Matråd Roslagen?
Mest intressanta i Roslagen just nu!
FREDRIK
Sandelius
Clara
Häggkvist
1) Nuvarande Titel
Ena halvan av Cissi & Clara.
2) Gjort tidigare?
Jobbat som kock på lite olika ställen, drivit eget i 7 år.
3) Brinner för?
Att dela med mig av alla goda mat och dryckeserfarenheter och minnen som jag själv har uppskattat och uppskattar i livet!
4) Varför Matråd Roslagen?
r en person med tusen idéer och tillsammans med andra drivna entusiaster så kanske vi kan göra skillnad. Nu! Tiden är knapp. Livet är skört. Nu kör vi!
1) Nuvarande Titel
Handlare Ica supermarket Norrköp och krögare Wine & Dine.
2) Gjort tidigare?
Jobbat inom Ica sedan -91.
3) Brinner för?
God mat och dryck i kombination, samt det lokala hantverket där vi ska stötta och hjälpa varandra.
4) Varför Matråd Roslagen?
Varför? Varför inte! Kul att knyta kontakter och stötta de lokala producenterna.
tobias
Larsson
Cecilia
Wennström
1) Nuvarande Titel
Andra halvan av Cissi & Clara
2) Gjort tidigare?
Jobbat i kök i hela mitt arbetssamma liv och har bla varit med och startat upp Edblad i Gåsvik och Furusunds värdshus.
3) Brinner för?
För förädlingen av råvaror, älskar att sylta och safta och ta rätt på hela djur.
4) Varför Matråd Roslagen?
Jag tycker det känns så bra att kunna vara med och få påverka framförallt maten till våra barn och äldre. Det är så viktigt att dom också får ”bra” mat!
1) Nuvarande Titel
Samhällsentreprenör och Projektledare på Coompanion Norrort & Roslagen
2) Gjort tidigare?
Webb, reklam, film…
3) Brinner för?
Mat, entreprenörskap, människor och gemenskap!
4) Varför Matråd Roslagen?
Vi är i akut behov att förändra vårt matsystem, en bättre lokal matkultur gynnar platsen, människorna och planeten. Tillsammans gör vi det!
Pascal
Letter
Jörgen
Eriksson
1) Nuvarande Titel
VD Visit Roslagen
2) Gjort tidigare?
Marknads och försäljningschef på Vaxholms Kastell, arrangör av matresor och håller vodkaprovningar.
3) Brinner för?
Värdskap och storytelling kring mat, dryck och måltider. Fascineras av personer som ”nördar” ned sig i detaljer för att uppnå perfektion!
Svårt intresserad av logistik…
4) Varför Matråd Roslagen?
Roslagen förtjänar stor uppmärksamhet för hur vi jobbar med produktion, hantering och tillagning av fantastiska råvaror och Sverige förtjänar att få ta del av vår matkultur!
1) Nuvarande Titel
Grundare och ägare Norrtelje Musteri och Norrtelje Lanthandel, mathantverkare och entreprenör.
2) Gjort tidigare?
Tidigare kriminalkommissarie och chef på Säkerhetspolisem och Norrtälje Kommun.
3) Brinner för?
Att inspirera, entusiasmera och utveckla.
4) Varför Matråd Roslagen?
Tillsammans kan vi sätta Roslagen på kartan som en hållbar måltids- och mathantverksdestination och locka både nya invånare, företag och besökare